(Gen)byg dig til mere biodiversitet: En fugl som nabo (5.-6. kl.)

Sted

Sydhavns Genbrugscenter
Bådehavnsgade 50
2450
København SV

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Book Her

Besøg Sydhavn Genbrugscenter og lær om genbrug og biodiversitet. Elever skaber rammer til at forbedre miljøet og lærer vigtigheden af genbrug.
Klassetrin
Bydel

Naturen, økosystemerne og biodiversiteten er alle pressede af måden hvorpå, vi mennesker bygger, lever og leger i vores byer og daglige institutioner. En del af løsningen er affaldsforebyggelse og direkte genbrug. Det betyder, at samarbejde, koordination og læring er nogle af nøgleordene, hvis vi sammen skal gøre noget ved den faldende biodiversitet. Vi skal ganske enkelt bruge det, vi har, for at genvinde det tabte.

Nogle af dem, som har allermest gavn af at lære om arternes levevis, og hvordan man kan sikre og understøtte den, er de mindste. Ved at samarbejde og lære nyt skal eleverne selv bygge fuglehuse. Her benytter vi os af nogle af de genbrugsmaterialer, vi finder på genbrugscentret. Eleverne lærer, hvorfor og hvordan de former deres egne rammer til at skabe mere liv, så de bidrager til at forbedre og fastholde biodiversiteten i deres hverdag for dem selv og os andre. På samme tid lærer de også vigtigheden af genbrug, og hvordan man i praksis kan give gamle materialer et nyt liv.