Blåmuslinger og kål - verdens mest bæredygtige råvarer!

Sted

Salaam Film & Dialog

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Vidste du, at blåmuslinger har verdens laveste CO₂-aftryk, og kål er nummer to? På workshoppen laver vi muslinger og kålsuppe med grønt.
Bydel

Blåmuslinger er en sund, klimavenlig og lettilgængelig fødevare, som vi desværre ikke spiser så ofte. De er lækre og nemme at tilberede.

Kål er en billig superfood, men heller ikke ofte på vores menuer.

På vores workshop laver vi en ret med muslinger og en kålsuppe med porrer, gulerødder og kartofler – alle ingredienser med et lavt klimaaftryk.

Vi starter workshoppen med at vise den korte animationsfilm ”En fisks lange rejse”, og derefter tilbereder vi maden. Til sidst spiser vi sammen og lærer at bruge blåmuslingernes skaller som bestik.

Forløbet giver eleverne mulighed for at lære at lave to velsmagende og nemme retter, hvilket styrker deres madkundskab. 

I natur/teknologi kan emner som bæredygtighed og økologi inddrages. Det er også velegnet til tværfaglige projekter, der kombinerer naturfag, samfundsfag og global fødevareproduktion, hvilket giver eleverne indsigt i kostens miljøpåvirkning.

Varighed: 2 timer

Praktisk info: Workshoppen foregår ude på jeres skole.
Prisen inkluderer alle råvarer til retten.