Spiselige frø

Sted

Haver til Maver
Allégade 5
2000
Frederiksberg

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Vegetarisk madlavning og menneskets dyrkning og brug af planter
Klassetrin

Haver til Mavers kok vil sammen med jer lave mad med råvarer som er frø fra en plante, og derigennem give dem en forståelse af at der er forskellige spiselige dele af en plante. Eleverne kommer også til at reflektere over bæredygtig mad, herunder vegetarisk mad og ernæring, og madkultur rundt om i verden. Eleverne skal arbejde med forskellige køkkenteknikker og være kreative med smag og anretning.  

Vi laver retter med fire forskellige spiselige frø: Majs, ris, hvede og soya. Det er de fire mest dyrkede og spiste fødevarer (for både mennesker og dyr) i verden. Vi taler med eleverne om hvordan det har haft betydning for mennesket, at man fandt ud af at dyrke, spise og fodre dyr med planters frø. Og hvad betyder det for vores klima og miljø, at det er fire råvarer vi dyrker, spiser og fodrer dyr med allermest i hele verden. Eleverne laver retterne og serverer dem på en fælles buffet. 

Haver til Mavers kok kan komme ud til jer på skolen eller I kan komme til Haver til Mavers hus på Frederiksberg.