CLIFI - PRODUCER FREMTIDSFILM OM KLIMA

Sted

Det Danske Filminstitut, Film-X
Gothersgade 55
1123
København

Pris

780,00 kr.

Dato & TID

I dette forløb skal eleverne skabe en filmfortælling med deres egen fremtidsvision, hvor de særligt fokuserer på klimaforandringer.
Klassetrin
Bydel

Clifi er en særlig gren af science fiction-genren, hvor filmene især behandler forestillinger om menneskehedens og jordens tilstand i en nær eller fjern fremtid.

Hjemme på skolen analyserer I filmklip fra varierende science fiction-film, hvor klimaet er i fokus, og får en fælles forståelse for genrens særlige træk. Eleverne arbejder i filmhold med at udvikle en fortælling ud fra et givent optagestudie og udvalgte baggrundsfilm (scenografier).

Til forberedelsen anvendes vores undervisningsmateriale, som du finder et link til nederst på denne side.

Forløbet i FILM-X starter med en gennemgang af cli-fi-filmklip i vores biograf, hvor de to FILM-X-guider giver ny inspiration til elevernes egne film.

Efterfølgende optager filmholdene deres fortællinger i de fire filmstudier, og her forholder de sig til scenografi, fortælling, billedbeskæring med mere. Filmene klippes – der tilføjes indklipsbilleder, musik og effektlyde, der understøtter stemningen og etableringen i deres fortælling.

Forløbet afsluttes i biografen med en fælles filmvisning, hvor vi ser nærmere på filmholdenes genremæssige valg af virkemidler, og processen evalueres.