CLASSBUILDING - FILMPRODUKTION OG KREATIVT SAMARBEJDE

Sted

Det Danske Filminstitut, Film-X
Gothersgade 55
1123
København

Pris

780,00 kr.

Dato & TID

I dette forløb har vi fokus på samarbejde og trivsel. Hele klassen samarbejder om at lave en fælles filmfortælling.
Bydel

Eleverne inddeles i fire filmhold, der skal lave hver sin scene i en samlet film - ud fra en fælles fortælleramme. Men om det lykkes at skabe en rød tråd? Det vil tiden vise. I dette forløb sættes fantasien og processen nemlig i centrum og kommer før det færdige produkt.

Vi har fokus på at eleverne samarbejder i en åben og kreativ proces, hvor de skal de tage beslutninger omkring alt fra idé, budskab, fortælling og brugen af filmens æstetiske formsprog. De afprøver eleverne forskellige positioner, fx som instruktør, fotograf og skuespiller. De skal lytte til andre, byde ind med egne idéer, varetage specifikke opgaver og respektere andres ansvarsområder.

Forløbet giver erfaringer med at indgå i demokratiske processer og vigtigheden af det gode fællesskab. Men forløbet lægger også i høj grad op til, at der skal være plads til at lege og afprøve undervejs. Både når filmen indspilles i studierne og når den klippes med lyd, musik og ekstra billedmateriale.

Vi slutter af med at se filmene i rækkefølge inde i vores biograf og så ser vi, om historien giver mening.

Forløbet giver jer både en sjov oplevelse, hvor eleverne rystes sammen og får grinet, og en hands on indgang til at arbejde med dramaturgi og filmiske virkemidler.