Bliv En Digital Ninja

Sted

På jeres skole

Pris

Gratis

Dato & TID

Kursus i at blive en smart bruger, der sætter digitale fodspor til fordel for sig selv, beskytter det, de synes er privat, og har en skærpet kritisk sans
Klassetrin
Bydel

De spiller først Datafisk, et analogt kortspil, udviklet til udskolingselever af CfU, hvor de spiller om forskellige typer persondata. 

Derpå korte talks om datas rolle i demokratiet, for virksomheder og organisationer og dem selv. På godt og på ondt. Disse talks forklarer om algoritmer, fake news, profilering og kunstig intelligens og er krydret med sjove videoer og øvelser om etiske dilemmaer. De får også øvelser, hvor de kan ændre indstillingerne på deres smartphones og værktøjer, der giver privatliv og sikkerhed. 

De bliver kritiske, digitalt dannede brugere, der kan gøre noget for at kontrollere deres fodspor, som er afgørende for deres fremtid. De forstår, hvad GDPR giver dem af rettigheder, og de får forståelse for, hvad det vil sige at være et offentligt menneske, hvad kulturforskelle på det globale net betyder, og hvordan de sætter grænser for, hvad de deler om sig selv og i et fælleskab som på fx TikTok.

Krav: Enten har I plads til 4 klasser på én gang i et stort lokale - eller vi tager 2 x 2 klasser efter hinanden samme dag.