Tangmarken
Sted
Pris
Dato & TID
Book Her
Mange børn kender japansk tang fra sushi, men hvad med den danske tang? Hvordan smager den? Under forløbet vil eleverne opdage dansk tangs potentiale i køkkenet, og som middel til at modvirke klimakrisen. Under et besøg på Bølgemarken vil eleverne med egne øjne opleve, hvad tang kan bruges til, når vi tager forskerbrillerne på og lærer at forstå tang som den enestående organisme, den er. Vi undersøger og diskuterer tangens potentiale i forskellige aspekter af klimakrisen. Vi får tang mellem hænderne, når vi hiver tangliner op fra havnens dyb og undersøger algernes egenskaber i vandet såvel som i køkkenet, hvor vi sammen tilbereder og smager på herlighederne. Eleverne skal tilberede tangvafler med tangpesto, og diskutere hvordan tang kan komme til at spille en større rolle på tallerkenen i fremtiden.
Emner: Madkultur, madlavning, økosystemer, lokale ressourcer, fødevarekrise, klima, kredsløb, fødevareproduktion, bæredygtighed.
Varighed: 2,5 timer. Forud for forløbet fremsendes forberedelsesmateriale i form af tre videoer, som vi vil bede jer om at se – enten i klassen, eller som lektie derhjemme. Til videoerne hører enkelte spørgsmål, som I med fordel kan diskutere inden jeres besøg.
Aktiviteter: Et besøg på Bølgemarken kan variere afhængigt af vejr og vind, men vil i hovedtræk bestå af følgende typer aktiviteter:
- Tanghøst: Vi snakker om tangens livscyklus og havbondens virke, mens vi høster tang til nærmere undersøgelse og artsbestemmelse.
- Tangmarken som ramme om havets økosystemer: Vi undersøger tangmarkens rolle som undervandshabitat og går på jagt efter nogle af de dyr, der har tangmarken som levested, og registrerer vores fund.
- Tang som ingrediens – sammen går vi på opdagelse i almindelige hverdagsprodukter efter tang.
- Madlavning og fællesspisning: Vi laver tangpesto og tangvafler. Sammen diskuterer vi tangens smagskarakter og fødevarepotentiale.
Praktisk: Tangmarken finder sted på Kalvebod Bølge, ud for Marriott Hotel. Vi mødes ved container 7, lige ved siden af Kajakhotellet. Der kan være koldt og blæsende, så husk varmt og praktisk tøj, der godt kan tåle at blive beskidt. Der vil være smagsprøver på tang, men husk alligevel madpakker – særligt hvis forløbet strækker sig over frokost.
Pris: Vores gratis forløb er udsolgt resten af 2025. Derfor koster forløbet 4000 kr. Vi er tilbage med flere gratis forløb i 2026.