Fremtidens mad med spiselige insekter

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Test spiselige insekter som køderstatning i madkundskab.
Bydel

Hvorfor elsker vi kød? Og hvorfor kan insekter erstatte kød? Det får vi svar på med denne workshop, hvor vi undersøger, hvordan smagssansen guider vores madvalg og hvordan vi kan bruge denne viden til at spise mere klimavenligt. 

1. Lektion: Workshop med opgaver, oplæg og film 
Når jæger-samlerne var ude og samle mad i naturen, havde de en god instinktiv fornemmelse for hvad der var giftigt og hvad der var næringsrigt, men hvordan vidste de det? De blev guidet af smagssansen, ligesom vi gør i dag. 

Eleverne går på opdagelse i grundsmagene og undersøger menneskets præference for umami (smagen af protein). 

2. Lektion: Tilberedning af en ret i køkkenet.
Eleverne tilbereder en ret med spiselige insekter og tester insekternes umami-smag og evne som køderstatning. Insekter har den samme smags- og næringsprofil som kød, men et meget lavere klimaaftryk.