Fremtidens mad med spiselige insekter
Pris
Dato & TID
Et kort forløb på en dobbeltlektion.
1. Lektion: Workshop med opgaver, oplæg og film
Hvordan vidste jæger-samlerne, hvad der var spiseligt, hvad der var giftigt og hvad der var særligt næringsrigt, når de var ude og samle mad i naturen? De blev guidet af smagssansen, ligesom vi gør i dag. Vores stærke præference for umami er udviklet pga. køds unikke nærringsprofil med alle essentielle aminosyrer.
Eleverne går på opdagelse i grundsmagene og undersøger menneskets præference for umami (smagen af protein). Smagsprøver: chokolade (bitter), citron (sur), ristede melorme, som tilberedes i undervisningen (salt og umami), æbler (sød).
2. Lektion: Tilberedning af en ret i køkkenet.
Eleverne tilbereder en hverdagsret (f.eks. spaghetti med kødsovs) i to udgaver. Èn med spiselige insekter og en vegetarisk for at smage forskel og teste insekters umamismag.