Start en god dialog om nikotinprodukter og adfærden blandt unge

Sted

Afholdes lokalt på skolen

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Nikotinprodukter bliver mere og mere udbredt og tilgængelige blandt børn og unge. Brug denne workshop til at sætte fokus på denne problematik!
Klassetrin
Bydel

Mange børn og unge er uvidende om virkning og langtidseffekter ved brug af nikotinprodukter, og der hersker mange myter om nikotinens effekt, som af mange opfattes som afslappende og præstationsfremmende. Ydermere ses der en normaliseret delekultur blandt unge, hvor det opfattes som ”god stil og kammeratskab” at dele med sine venner, som igen er med til at sætte skub i at flere unge, begynder at tage nikotinprodukter. 

Undervisningsforløbet er bygget op som en aktiv workshop, der giver den vigtigste viden om røgfrie nikotinprodukter og skaber refleksion om, hvordan brugen af nikotinprodukter blandt unge påvirker adfærd og kultur i de fællesskaber og miljøer hvor børn og unge færdes. 

Formatet er uformelt og dermed tiltænkt som en lille forstyrrelse i hverdagen. Det er ikke ønsket, at kurset skal udskamme snusbrugere, men at give viden og skabe fælles refleksion, så de unge fremover er bedre oplyst og rustet til af sige fra.

Workshoppen bidrager med: 

  • Fakta og myter om nikotinprodukter 
  • Fokus på hvordan unge påvirker hinanden 
  • Grundlag for ny adfærd blandt de unge 

Workshoppen varer ca. 45 minutter og er henvendt til udskolingselever. OBS! Minimum 3 forløb på samme dag.

Kontakt ida.nyhuus.kristoffersen@dgi.dk - Mobil 29216122