KUNSTIG INTELLIGENS - Hej menneske! Stoler du på mig?

Sted

ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation
Øster Allé 3, København, Danmark
2100
København Ø

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Eleverne går på opdagelse i museets særudstilling og sammen diskuterer vi, hvornår vi skal slippe teknologien løs, og hvornår vi skal sætte grænser.
Klassetrin

2023 blev historisk. Kunstig intelligens tog verden med storm. Dronningen nævnte den i sin sidste nytårstale nogensinde og årets ord var ChatGPT. Men hvordan skal vi mennesker forholde os til den nye teknologi – kan vi stole på den? I forløbet går eleverne på opdagelse i museets særudstilling om kunstig intelligens og diskuterer hvor, de synes, vi skal slippe teknologien løs og hvor vi skal sætte grænser. Er det f.eks. en god hjælp eller alt for grænseoverskridende at bruge kunstig intelligens til at formulere en besked til en man holder af? 

Sammen undersøger vi, hvad vi kan lære af historien – for vi har stået her før. Overfor et teknologisk nybrud, der har vakt begejstring og bekymring for det nye. Både fjernsynet, telefonen og internettet er teknologier, der både hjælper og udfordrer os som mennesker. I forløbet skal eleverne skabe billeder, der illustrerer deres holdninger med maksimalt tre prompts. 

Forløbet understøtter læringsmål for samfundsfag og er inspireret af målene for Teknologiforståelse. Særligt kompetenceområdet Digital myndiggørelse er i spil, når eleverne lærer at forholde sig kritisk til kunstig intelligens og vurdere teknologiens muligheder og konsekvenser for mennesker og for samfundet.