Farverig

Sted

Workshoppen finder sted på skolen

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

I denne workshop tager vi udgangspunkt i Gernes-parrets farverige univers. Med farvede folier og solskin udvikler vi sammen en udsmykning til Jeres skole.
Klassetrin
Bydel

Hvad gør et samfund rigt? Er det penge - eller trivsel? Temaet for forløbet er kunst, farver, arkitektur, helbred og samfund. 

Kunstnerparret Poul og Aase Gernes står bag en lang række offentlige udsmykninger af arkitektur i 1970’erne såsom Palads og Herlev Hospital. Med udgangspunkt i deres opfattelse af farvernes betydning for vores trivsel, skal eleverne lave en fælles udsmykning til deres skole.

Eleverne skal arbejde med farvede selvklæbende folier og geometriske former, der ophænges på ét til flere vinduer på skolen. Farver og kompositioner udvikles i fælles dialog og undersøgelse af skolens eksisterende arkitektur og udtryk sammenholdt med Gernes-parret farvepalette og motivtyper. 

Klassens undervisere må på forhånd gerne have undersøgt, hvilke vinduer udsmykningen kan monteres på. Udsmykningen monteres med elefantsnot, og kan nedtages af skolens voksne, når det ønskes.

Workshoppen faciliteres af de to billedkunstnere Helle Frøjk Knudsen og Silla Findstrøm Herbst, der er en del af kunstkollektivet Tokyo Blue. Tokyo Blue arbejder med lys, farve, rum og materialer. Tokyo Blue har flere års erfaring med afholdelse af kreative workshops og undervisningsforløb for børn og unge. Se et udvalg af vores projekter her: https://www.tokyoblue.dk