Skoleforestilling og Kunstnerisk Laboratorium: Bjørnen som ikke var

Sted

Folketeatret│b&u
Nørre Voldgade
1358
København K

Pris

40,00 kr.

Dato & TID

En absurd, rørende og underfundig fortælling om, hvor vigtigt det er at holde fast i sin egen identitet.
Klassetrin
Bydel

'Bjørnen som ikke var' af Teater Patrasket, er en underfundig forestilling om vigtigheden af at stå op for sig selv, og den man er, og at lære at respektere andres identitetsopfattelser og personlige grænser. Om hvordan vores samfund og normer sætter rammerne for vores egen selvopfattelse, og hvor svært det kan være at bryde igennem. Forestillingen lægger op til samtaler om personlige grænser, identitet, rummelighed, normer og mod.

Temaer:
Identifikation, inklusion, personlige grænser, forskellighed, fællesskab, normer, gruppepress. 

Forløb:
Ca. 2 måneder før besøget sendes en lærervejledning med informationer samt inspiration til forberedelse og efterbearbejdning samt et elevbrev, som er en intro til teaterbesøget og stykket fra os på teatret. Derudover vedhæftes et forældrebrev med information om teaterbesøget, som kan tilpasses Aula. Materialet kan bruges som inspiration til at integrere forestillingen i undervisningen.

Efter forestillingen, i direkte forlængelse af forestillingen på teatret, åbner Kunstnerisk Laboratorium. Det er en mulighed for eleverne og deres lærere til kreativ efterbearbejdning af tematikkerne og til, at forestillingen kan lagre sig – og lægge op til videre samtaler tilbage i skolen. Kunstnerisk Laboratorium er inkluderet i billetten, og estimeret tid er ca. 30 minutter.

Handling:
Når vildgæssene flyver syd på, og bladene falder af træerne, ved Bjørnen, at nu er det tid at finde sig en hule og gå i hi. Og det er præcis, hvad han gør år efter år. Men så en vinter kommer der mennesker til skoven og bygger med kraner og maskiner lige oven på den hule, hvor Bjørnen ligger og sover. Og om foråret da Bjørnen vågner, opdager han, at han befinder sig på en fabrik, hvor ingen tror på, at han er en bjørn…

'Bjørnen som ikke var', efter en engelsk børnebogsklassiker af Frank Taschlin, er en hjertevarm fortælling om Bjørn, der bare vil have lov at være, den han er. I en ramme af hysterisk industrialisering følger publikum Bjørnens absurde og humoristiske rejse gennem fabrikkens fysiske og mentale hierarkier, indtil han en dag begynder at tro på, at han ikke er en bjørn. En inderlig fortælling om at stå op for sig selv, uanset hvad omverdenen siger.

Spilletider:
tirsdag - fredag kl. 9.15 og 11.15
lørdag-søndag kl. 12.00 og 14.00