Jordforbindelse og madfornemmelse

Sted

Øens Have
Refshalevej 159 B
1432
København K

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

I Øens Have kan børn og unge komme på besøg og opleve Nordens største bylandbrug helt tæt på.
Bydel

Her kan de få et indblik i grøntsagsdyrkning, komposteringsmetoder og hønsehold - kombineret med madlavning af selv samme råvarer, som de netop har sat og høstet i marken. 

I Øens Have kan børn og unge komme på besøg og opleve Nordens største bylandbrug helt tæt på. Her kan de få et indblik i grøntsagsdyrkning, komposteringsmetoder og hønsehold - kombineret med madlavning af selv samme råvarer, som de netop har sat og høstet i marken.

Et besøg i dette skønne, grønne, udendørs undervisningsrum kan hjælpe med at udvikle børn og unges forståelse for sammenhængen mellem natur, landbrug og by. Gennem undersøgende og sanselige aktiviteter kobler vi oplevelser i marken direkte til den mad, vi putter i munden.

I løbet af 4 timer (fra kl. 9.30-13.30) kombineres økologisk bæredygtig madlavning med et unikt indblik i bylandbrug. Eleverne får lov at komme i marken, og med i vores udendørs køkken, hvor vi i fællesskab tilbereder vores frokost over grill og bål. Med fingrene i jorden og hænderne i grøntsagsgryderne, lærer de om jord til bord, bord til jord og får forståelse for den mangfoldighed af liv, der omgiver os alle, hvis vi giver det plads i vores landskaber og vores byer. 

Helt konkret tages der imod én skoleklasse pr. forløb. Klassen tilbringer, sammen med to lærere fra skolen og to undervisere herfra, 4 timer på Øens Have, som vi betragter som det perfekte læringsrum til at undervise i planternes biologi og behov. Alt efter klassetrin kommer vi bl.a. gennem plantens anatomi, naturens cirkulære kredsløb fra frø til kompost og igennem forskellige smage øvelser - samt tilberedningen af en let jordnær frokost. Her kommer udendørs køkkenfærdigheder, køkkenteknikker, smag, madlavning og maddannelse i spil - bygget op omkring de samme sæson råvarer, som findes i marken. 

Eleverne lærer at tilberede hjemmelavede måltider fra bunden, anrette, servere og formidle processerne fra måltidernes tilbliven til værtskab, og dagen rundes af med at nyde frokosten i det fri.
 

PRAKTISK INFORMATION

HVORNÅR: Forløbet udbydes alle hverdage i tidsrummet 09:30-13:30.

HVOR: Vi mødes på Øens Have, Refshalevej 159B, 1432 København

PRIS: Undervisningstilbuddet er gratis for folkeskoler i Københavns Kommune, da det er støttet af Børne- og ungdomsforvaltningen og derfor også er at finde på Åben Skole. Privatskoler og folkeskoler fra andre kommuner kan booke forløbet mod betaling.

ANDET: Husk passende tøj og evt. solcreme da HELE dagen foregår udendørs!