Grønt verdenskøkken

Sted

Meyers Madhus
Nørrebrogade 52C
2200
København N

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Vi går på opdagelse i det grønne verdenskøkken, udforsker grundsmagene og stræber efter en harmonisk balance mellem surt, sødt, salt, bittert og umami
Fag
Madkundskab
Klassetrin
Mellemtrin
Specialklasse
Indskoling
Udskoling
Emner
Bæredygtighed
Ernæring
Klima
Mad
Sundhed
Bydel
Alle bydele

Dette forløb er desværre fuldt booket i 2025. 

På dette 2-dages kursus rejser vi ind i det grønne verdenskøkkens håndværk. Vi udforsker grundsmagene og aromaernes rolle, som er de indtryk, vi opfanger gennem næsen, når vi spiser, og vi eksperimenterer med varmen fra krydderier som peber, chili, peberrod og rå hvidløg. Desuden dykker vi ned i betydningen af forskellige konsistenser for at skabe velsmagende grønne måltider.

Vi berører også emner som sundhed og fødevarestyrelsens kostanbefalinger. Vi lærer, at grove grøntsager som kål og rodfrugter er rige på vitaminer, fibre og mineraler, som er gavnlige for vores krop. Samtidig opdager vi, at vores kødforbrug ofte overstiger vores behov. Vi undersøger også sammenhængen mellem klimapåvirkningen og fødevareproduktionen, hvilket er en integreret del af kurset.


Tilmelding sker via web: modpaamad.dk

For yderligere spørgsmål, så kontakt os på mail: modpaamad@meyers.dk