Fortællinger fra Unge med Flugterfaringer
Sted
Pris
Dato & TID
Gennem fortælling og dialog giver Fortællerne i DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom, eleverne indsigt i hvordan livet som ung i Danmark kan se ud på mange forskellige måder. Hver fortælling er forskellig, og giver blandt andet perspektiver på livet på flugt, midlertidighed, rettigheder, aktivisme, uddannelse, relationer, identitet, møder med det danske samfund og om håb og drømme for fremtiden. Fælles for alle historierne er, at de giver et indblik i aspekter af livet som ung med flugterfaringer, som ofte under- og mis-repræsenteres i de danske medier.
Besøget består af 1 time, med cirka 15 minutters oplæg efterfulgt af 45 minutter hvor eleverne får mulighed for at indgå i dialog og stille spørgsmål til Fortælleren, for på den måde at få dem til at tænke over og arbejde med hvad de har hørt. Forud for oplægget modtager klassen et forberedelsesark som skal åbne for en samtale om, hvad det betyder at skabe et trygt rum for hinanden og for andre, samt mulighed for et efterarbejdende materiale.
Med et oplæg fra Fortællernetværket, sættes ansigt på nogen af de samfundsdebatter om integration, diskrimination, identitet og medbestemmelse som fylder i den offentlige debat, men hvor unge med flugterfaringers egne stemmer sjældent inddrages, og eleverne får mulighed for at blive klogere på disse temaer i en ligeværdig samtale.
Faglig profil:
Relevante fag og læringsmål for Fortælleroplæggene er:
Samfundsfag: Styrker eleverne til at kunne tage stilling til politiske problemstillinger lokalt og globalt med fokus på forskellige former/muligheder for demokrati deltagelse samt det politiske system, retsstat og rettigheder. Derudover at styrker elevernes forståelse for sociale og kulturelle sammenhænge og problemstillinger med fokus på social differentiering.
Dansk: Styrke elevernes forståelse for kultur og identitet med fokus på perspektivering til aktuelle problemstillinger samt at deltage aktivt, åbent og analytisk i dialog både mundtligt og skriftligt.
Historie: Styrke elevers forståelse for hvordan samfund har udviklet sig under forskellige forudsætninger med fokus på forandringer af samfund lokalt, regionalt og globalt.
Kristendomkundskab: Styrke elevernes forståelse for grundlæggende tilværelsesspørgsmål og etiske principper med fokus på etik og moralsk praksis i et mellemmenneskeligt perspektiv.
Har du spørgsmål? Kontakt Olivia Lincoln på olivia@dfunk.dk eller på tlf nr: 26233393 NB: Skolen kan forvente mindre transportudgifter, men i så fald, aftales dette på forhånd med skolen.