Botanisk Tekstiltryk - biodiversitet på tekstil

Sted

På jeres skole

Pris

Dato & TID

Vi skal gå på opdagelse i skolens forskelligartet natur, og skabe kunst med naturen på tekstil.
Klassetrin
Bydel

Beskrivelse:

Eleverne får kendskab til hvorledes naturen kan inspirere til produktion i Håndværk og Design. De vil i forløbet møde fagprofesionelle kunstnere som beskæftiger sig med natur, og får mulighed for at arbejde med forskellige materialer og teknologi, i dette tilfælde en varmepresse. Til slut i forløbet skal eleverne udstille og formidle deres produktioner. Der vil blive afholdt en fernisering af kunstværkerne på skolen. 

 

Forløbet består af følgende elementer: 

  1.  Valgholdet får besøg af BY RUM SKOLE, som viser eksempler på tekstiltryk samt sammen med eleverne indsamler planter til brug for senere tekstiltryk.

  2.  Valgholdet får kendskab til emnerne farvelærer samt komposition med deres egen lærer

  3. Valgholdet får besøg af BY RUM SKOLE og arbejder med at skabe botanisk tekstiltryk på BY RUM SKOLEs varmepresse, som medbringes. Al materiale til brug på dagen medbringes. 

  4. Der sys og skabes brugsgenstande og kunstgenstande af de trykte tekstiler og disse indgår i en udstilling på skolen.

  5. Der afholdes fernisering på udstillingen.

Valgholdet får besøg af BY RUM SKOLE tre dage i forløbet. 
Undervisere må gerne på forhånd have valgt et område på skolen til udstilling af elevernes kunstværker. 

Hvem er vi? 

BY RUM SKOLE har igennem de sidste fire år arbejdet med over 3000 folkeskoleelever i design-, byggeri- og beplantnings-projekter med fokus på praksisfaglighed og børnenes udearealer. Alle undervisere er landskabsarkitekter med pædagogisk erfaring fra disse projekter og med baggrund fra frivilligt arbejde med børn og unge i foreningslivet.

BY RUM SKOLE arbejder hovedsageligt med demokratisk dannelse i en projektbaseret tilgang hvor der er fokus på praksisfaglighed. Dette involverer oftest elementer fra fagene: Natur og Teknologi, Håndværk og Design, Billedkunst og Matematik

 

Forløb:

Alle vores støttede forløb er fuldt booket. 
På grund af stor efterspørgsel har vi åbnet op for booking med egen betaling - skriv til os hvis du vil høre mere på info@byrumskole.dk 

Oplys følgende: Skolens navn, navn på kontaktperson, mail og telefon nr.