Skoleforestilling og Kunstnerisk Laboratorium: Spejlvendt

Sted

Folketeatret│b&u
Nørre Voldgade
1358
København K

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Om identitet, normer og kønsudtryk
Bydel

'Spejlvendt' er en nutidig og aktuel historie om livet som ung i en normstyret verden, hvor livet og følelserne kan være svære at få hold på. Tanker om venskaber, identitet og det at passe ind fylder, ligesom normerne nogle gange sætter grænser for, hvordan man udtrykker sig. Forestillingen lægger op til en dialog om kønsidentitet og kønsudtryk og give eleverne bevidsthed om, hvordan vi læser hinandens udtryk og hvorfor.

Temaer:
Identitet, venskab, normer, kønsidentitet, kønsudtryk, mod, LGBTQ+

Forløb:
Ca. 2 måneder før besøget sendes en lærervejledning med informationer samt inspiration til forberedelse og efterbearbejdning samt et elevbrev, som er en intro til teaterbesøget og stykket fra os på teatret. Derudover vedhæftes et forældrebrev med information om teaterbesøget, som kan tilpasses. Materialet kan bruges som inspiration til at integrere forestillingen i undervisningen.

Efter forestillingen, i direkte forlængelse af forestillingen på teatret, åbner Kunstnerisk Laboratorium. Det er en mulighed for eleverne og deres lærere til kreativ efterbearbejdning af tematikkerne og til, at forestillingen kan lagre sig – og lægge op til videre samtaler tilbage i skolen. Kunstnerisk Laboratorium er inkluderet i billetten, og estimeret tid er ca. 20 minutter.

Handling:
Tøj er en forlængelse af huden og kan bruges til mange ting; et skjold, en holdning eller et praktisk lag, der beskytter kroppen. Det er et spejlbillede af, hvordan vi fremstår overfor verden. Men hvad sker der, hvis man står midt i at finde sig selv, og er i tvivl om, hvordan andre læser en? Hvad skal man så tage på? 

Alex er midt i en kæmpe tøjkrise. En krise, der efterhånden har bredt sig langt udover tøjskabet. Alex kæmper en indre kamp med frustration, isolation og usikkerhed, men også med en voksende nysgerrighed. En dag møder Alex den flamboyante dragqueen Sylvia Starlight, der tager dem på en rejse ud i at udtrykke sig selv. De møder bl.a. bedstevennen Benjamin fra klassen og Rita fra charterferien, der begge får stor betydning for Alex’ udvikling og erkendelsesrejse.

'Spejlvendt' er en coming-of-age fortælling, om at være ung og søge sin identitet. Om at finde sin egen fortolkning af det, man gerne vil udtrykke til verden. Om rejsen til selverkendelse ved at udtrykke sit indre gennem det ydre og om at gøre op med samfundets normer og egne fordomme omkring, hvordan vi udtrykker vores køn.

Spilletider:
onsdage kl. 10.00 og 12.00
torsdage kl. 10.00 og 19.00
lørdage kl. 16.30