Skoleforestilling: Kong Lear

Sted

Folketeatret│b&u
Nørre Voldgade
1358
København K

Pris

75,00 kr.

Dato & TID

Et klassisk drama om magt og kærlighed
Fag
Klassetrin
Bydel

'Kong Lear' er den evigt relevante historie om en ældre, magtfuld mand der tager en forkert beslutning og falder fra magtens tinde uden helt at forstå, hvad der ramte ham. Forestillingen lægger op til diskussioner, ikke kun om Shakespeares værker, men om svigt, tab og ikke mindst om, hvordan magt påvirker mennesker. Men også samtaler om hierarkier og alder, såvel i familier som i samfundet generelt, er oplagte. 

Temaer:
Magt, kærlighed, tillid, bedrag, venskab, respekt, familie

Forløb:
Ca. 2 måneder før besøget sendes en lærervejledning med informationer samt inspiration til forberedelse og efterbearbejdning samt et elevbrev, som er en intro til teaterbesøget og stykket fra os på teatret. Derudover vedhæftes et forældrebrev med information om teaterbesøget, som kan tilpasses. Materialet kan bruges som inspiration til at integrere forestillingen i undervisningen.

Handling:
Da Lear vil fordele riget mellem sine tre døtre, tager han fejl af tomme ord om følelser overfor op­rigtig kærlighed. Den yngste datter elsker ham af et ærligt hjerte, men hun hverken kan eller vil overbyde sine ældre søstres hykleri, og hun forvises derfor. Snart må Lear sande, at de ældste døtre hverken vil give ham husly eller respekt. Hans stolte sind byder ham at vende sin familie ryg­gen, og som husvild drager han ud i den vilde natur. I hans følge er Jarlen af Kent og datteren Cor­delia, der begge må optræde i forklædning for at redde deres konge og far fra den stormfulde og isnende kolde hede, der nu danner rammen om Lears hjem og sind. 

Fortællingen om fædre, børn, svigt og magtbegær udfoldes af den reumertvindende instruktør Vi­beke Wrede, som sammen med Waage Sandø har bearbejdet tragedien, så det er tabet af familien og forstanden, der er i centrum for en dybt rørende historie om kærlighed, der tåler alt.

Spilletider:
tirsdag - torsdag kl. 19.00
lørdag kl. 17.00
søndag kl. 15.30