Om at være dansk muslim

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

I dette oplæg tager Tarek Z. Hussein eleverne med på en medrivende rejse, hvor han giver et indblik i, hvordan han er dansk og muslim på en og samme tid.
Klassetrin
Bydel

Tarek Husseins foredrag tager afsæt i hans bog ”Det sorte skæg – om at være dansk muslim” (Gyldendal, 2018), og gennem sin personlige historie viser han eleverne, at der ikke er et modsætningsforhold mellem at være dansk, muslim og demokrat på samme tid. 

I oplægget tages eleverne med på en rejse, hvor Tarek i første del af oplægget giver et kritisk indblik i den politiske og offentlige samtale om indvandrer, flygtninge og muslimer de seneste 20 år. I anden del af oplægget giver han et indblik i de interne udfordringer og problemer som der samtidig også eksisterer i det muslimske miljø. 

Oplægget har bl.a. til formål at vise de unge, at det er muligt både at forholde sig kritisk til den politiske debat samtidig med, at man også tør rette det kritiske blik indad, når det er påkrævet.

Tarek skaber til sine oplæg et rum, hvor eleverne har muligheden og modet til at stille nogle af de svære spørgsmål og det fører ofte til en fantastisk livlig og ærlig samtale med eleverne og lærernes deltagelse. 

Oplægget egner sig bedst til udskolingens elever, og vi kan sammen skræddersy oplægget, så det passer ind i et forløb og/eller de lokale forhold som måtte gøre sig gældende på jeres skole.