Kongelig gæk

Sted

Amalienborgmuseet
Christian VIII.s Palæ
1257
København K

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler
550,00 kr.

Dato & TID

Højtidens mange sjove traditioner og spændende historier bliver udfoldet, når vi byder velkommen til vores kongelige påskeaktivitet på Amalienborg.
Bydel

Højtidens mange sjove traditioner og spændende historier bliver udfoldet for børnene i vores kongelige påskeaktivitet. Museets læringspilot fortæller om kongelige, folkelige og religiøse påsketraditioner med udgangspunkt i samlingen. Dronning Margrethe er den danske kirkes overhoved og værner selv om de kristne påsketraditioner. Men hvordan opstod de egentlig, og hvilken betydning har de for vores påske i dag?

Børnene bliver også klogere på den kongelige påskeægstradition. De kommer bl.a. til at høre om Dronning Margrethes påsketradition og ikke mindst om prinsesse Dagmar, der senere blev zarina af Rusland og modtog verdens nok mest ekstravagante påskeæg – de eksklusive Fabergé-æg – af sin mand, zar Alexander. Hvert år udformede den berømte guldsmed et nyt æg med en overraskelse til zarinaen. Inspirationen til æggene kom sandsynligvis fra et helt særligt guldæg i museets samling. Der er umiddelbart langt til vores påskeægstradition i dag, men konceptet med overraskelsen er helt den samme, som dengang zarinaen fik sine påskeæg, selvom den i dag oftest smager mere af chokolade end guld og diamanter...

H.C. Andersen havde sin vante gang på Amalienborg – og faktisk læste han digte op for ikke mindre end fire konger i løbet af sit forfattervirke. I 1872 forærede han en lineal med påklistrede papirklip og inskription til Christian 9. Den kan ses i museets udstilling og danner sammen med gamle traditioner baggrund for papirklipværkstedet sidst i forløbet, hvor eleverne laver gækkebreve, mens de hører H.C. Andersens digt "En sommergæk".

OBS!: Forløbet foregår i Christian 8.s Palæ, Amalienborg Museet. Indgang via porten nærmest Frederiksgade. Indenfor vil I blive taget imod af en læringspilot.

Forløbet  kan købes i webshoppen på www.kongernessamling.dk. For spørgsmål er du velkommen til at kontakte vores bookingafdeling på tlf. 33 18 60 55, telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10 til 12, eller på e-mail: booking@kosa.dk. I tilfælde af afbestilling mindre end 14 dage før tidspunktet for turens afvikling vil det fulde beløb blive opkrævet. 

BEMÆRK: Forløbet er gratis for københavnske folkeskoler, når det bookes via Åben Skole. Der tages forbehold for udsolgte Åben Skole-forløb. Tilmelding til et Åben Skole-forløb kan ikke foretages gennem webshoppen! Send i stedet for en mail til booking@kosa.dk eller ring til 3318 6055. Her bedes du oplyse følgende:

  • Ønsket dato for forløbet (gerne flere datoer)
  • Navn og postadresse på skolen
  • Lærerens navn og mobiltelefonnummer
  • Klassetrin/årgang
  • Antal elever og lærere
  • Hvis klassen er en specialklasse uddyb da venligst særlige hensyn