HVOR KOMMER GRUNDLOVEN FRA?

Thorvaldsens Museum
Bertel Thorvaldsens Plads 2
København

Dato & TID

Hvem var egentlig tilhængere af demokrati og folkestyre i perioden op til Danmarks første grundlov?
Bydel

Med afsæt i frisen over Thorvaldsens hjemkomst på museets ydermure vækkes guldalderen og periodens kendte persongalleri på og udenfor frisen til live.
Ved hjælp af dialogkort træder eleverne ind i de borgerlige kredse i rollerne som Orla Lehmann, N.F.S Grundtvig, H.C. Andersen, Johan og Louise Heiberg og mange flere. De leger ’hvem er hvem’ og bliver klogere på perspektiverne og nuancerne i skiftet fra enevælde til folkestyre.
Dialogkort med op til 28 deltagere samt samtalekort til læreren udleveres i fronten ved ankomst til museet.

Forud for besøget er der også mulighed for at benytte et forberedende undervisningsmateriale.

Forløbet er gratis og foregår på egen hånd/ uden formidler.

Målgruppe: 8.-10. klasse
Varighed: 1-1,5 time

Kan bookes i perioden august til december 2024.

BOOK HER