GULDture - guided ture for skoleelever til det lokale erhvervsliv

Sted

Forening Alverdens Børn
Bjelkes Alle 52,1
2200
Koebenhavn N

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Elever i udskoling besøger 6 spændende lokale virksomheder og bliver klogere på arbejdslivet, karriereveje, uddannelser og muligheder for fritidsjobs
Klassetrin
Bydel

GULDture er et tilbud for elever i udskoling, som, efter en kort introduktion i klasseværelse, besøger 6-7 spændende, engagerede virksomheder/ håndværker/ butikker i lokalområdet på en i forvejen organiseret og aftalt fælles guided gåtur. Værterne fortæller om deres virksomhed, deres karrierevej, arbejdsopgaverne, løn, arbejdsmiljø, deres motivation og om muligheder for praktikpladser hhv. fritidsjobs. Der er tid til fordybelse, spørgsmål og svar med  fokus på bæredygtighed og socialt ansvar. Eleverne får en positiv og personlig første - hånds oplevelse af erhvervslivet i deres lokalområde samt får ny og konkret viden om uddannelser, jobs og fritidsjobs.

 En fælles lunch for eleverne, smagsprøver, og vingaver til værterne er inkluderet i turen.

GULDture blev støttet i de sidste 4 år af Åben Skole og turene var en stor succes for eleverne og lærerne, dette ikke mindst på grund af et fint netværk af dygtige og engagerede værter hos store butikskæder som EL-Giganten, Kvickly, Føtex eller er frisør, låsesmed, guldsmed, optiker, ejer af et spisested ,  iværksætter , IT specialist mm.

Værterne på en tur for en 8. klasse  i NordVest var eksempelvis en lokal ejendomsmægler, et lokalt teater, et trykkeri, 3F, Silvan og IT kartellet. 

Formålet med turene er at  give de unge en ny og positiv første-hånds- oplevelse af erhvervslivet i lokalområdet og  inspirere dem til at træffe gode  beslutninger ift. deres fremtidige job og uddannelse.