En madrejse til Cameroun - Generaldirektørkylling
Sted
Pris
Dato & TID
I denne madworkshop laver eleverne Camerouns nationalret “Generaldirektørens kylling” – en gryderet med kylling, plantainbananer, grøntsager og urter.
Workshoppen ledes af Britney Ngande, der selv kommer fra Cameroun, og begynder med en kort introduktion til retten og Camerouns kultur.
Under madlavningen spilles Makossa, en populær musikgenre i Cameroun, og efterfølgende spiser vi maden sammen. Eleverne får en sanselig, social og lærerig oplevelse, hvor de udvider deres smagsløg og får indblik i Camerouns madkultur.
Formålet er at styrke elevernes kulturforståelse og madglæde gennem praktisk, fællesskabsorienteret og smagfuld læring.
Workshoppen vil også give eleverne hyggelige timer sammen. Gennem madlavningen kommer de på en global rejse, hvor de lærer om en ny kultur og traditioner, hvilket åbner deres sind for mangfoldigheden i madens verden og styrker deres forståelse for, hvordan mad kan bringe mennesker sammen på tværs af lande og kontinenter.
Forløbet understøtter madkundskab ved at give eleverne praktisk erfaring med tilberedning af en international ret og øge deres forståelse for råvarer, madlavningsteknikker og sund kost. I natur/teknologi kobles emner som fødevarernes oprindelse, smagssans og næringsindhold. Det er også ideelt til tværfaglige projekter, hvor eleverne arbejder med kulturforståelse, samfund og geografi og lærer om en global verden.
Varighed: 2 timer
Praktisk info: Workshoppen foregår ude på jeres skole.
Prisen inkluderer alle råvarer til retten.