POSTMYSTERIET - tegn jeres egne frimærker

Sted

ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation
Øster Allé 3, København, Danmark
2100
København Ø

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Postbuddet på ENIGMA har brug for jeres hjælp! Der er sket noget skrækkeligt. Et brev er forsvundet i tiden - og det er et kærestebrev!
Fag
Klassetrin

Undervisningsforløbet er bygget op om en fiktiv fortælling om et postbud, der rejser i tiden for at finde et brev, der er blevet væk i tiden - et originalt kærestebrev fra år 1820. Eleverne hjælper postbuddet med at løse en række opgaver, så brevet kan sendes tilbage i tiden. 

I Postmysteriet lærer eleverne om verden før iPads og internet. Historien kan bidrage til, at børnene forstår, hvordan den teknologi de selv vokser op med, er formet. Forløbets legende aktiviteter giver bl.a. anledning til at tale om, hvorfor folk sender sure emojis til hinanden. Hvordan føles det at få en sur emoji? Hvorfor misforstår vi lettere hinanden i den digitale end i den fysiske verden? 

Derudover leger og lærer eleverne om beskedens historiske og digitale vej fra afsender til modtager. De rutsjer som prikker og streger og lærer om morsekode. Til slut lærer de om frimærker og tegner deres egne. Frimærker kan bruges ifm. en brevskrivningsaktivitet hjemme i klassen.

Forløbet understøtter læringsmål for dansk og historie. Eleverne får viden om kommunikation før og nu, og kan relatere det til eget liv.