ONLINE SIKKERHED - Vi ved ... hvad du lavede sidste sommer

Sted

ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation
Øster Allé 3, København, Danmark
2100
København Ø

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Eleverne producerer kampagnevideoer om ”digitalt selvforsvar”. Hvordan klæder vi den danske befolkning på til at færdes sikkert på nettet?
Klassetrin

Eleverne producerer kampagnevideoer om ”digitalt selvforsvar”. Hvordan klæder vi den danske befolkning på til at færdes sikkert på nettet?

Eleverne samler inspiration til deres videoer i ENIGMAs udstillinger, hvor de møder nogle af de historiske teknologier, der gennem tiden har skabt nye muligheder for at indsamle og beskytte data, f.eks. Enigma-maskinen, der blev brugt under 2. Verdenskrig. 

Indsamlingen af vores digitale data har nået hidtil historisk usete højder. Vores data er guld værd og kan bruges til fantastiske og gode formål, men kan også misbruges til formål, vi ikke ønsker. Overalt hvor vi færdes på nettet afgiver vi data og sætter digitale fodspor, som store tech-firmaer tjener penge på og it-kriminelle forsøger at udnytte. 

Forløbet understøtter læringsmål for dansk i relation til det tværgående tema "It og medier" med fokus på elevpositionerne eleven som kritisk undersøger og målrettet producent. Det er inspireret af formålet for 
forsøgsfaget Teknologiforståelse om, at eleverne skal kunne deltage konstruktivt og kritisk i udvikling af digitale artefakter og forstå deres betydning. Særligt kompetenceområderne digital myndiggørelse og 
teknologisk handleevne bringes i spil, når eleverne skaber videoer om sikker adfærd på nettet.