Kunstig Intelligens

Sted

Danmarks Tekniske Museum
Fabriksvej 25
3000
Helsingør

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler
650,00 kr.

Dato & TID

Book Her

Hvad skal være en kunstig intelligens i fremtiden? Tag din klasse med og oplev vores udstilling om Kunstig Intelligens og blev klogere sammen.
Klassetrin

Vil kunstig intelligens i fremtiden skrive de største hits, blive din nye yndlingslærer eller tage dit arbejde?  

Det ved vi ikke helt endnu. Men hvad vi ved er, at kunstig intelligens er på hastig fremmarch. 

I skolen bruges ChatGPT til at løse skoleopgaver, My AI er elevernes nye kunstige ven på Snapchat og en kunstig intelligens vælger, hvad eleverne ser i deres feed. Er det bare det fedeste, eller har vi grund til at være bekymrede? Det diskuterer vi i dette forløb, hvor vi er i museets nye udstilling: Kunstig intelligens! 

Ved at spille en række brætspil udviklet til udstillingen og ved at undersøge udstillingens genstande, skal eleverne reflektere over, hvad kunstig intelligens kommer til at betyde for os.  

Hvordan fungerer en kunstig intelligens? Hvad lever den af?  Findes der god og dårlig data? Hvem bruger din data og er det ok? Hvem og hvad skal i fremtiden erstattes af en kunstig intelligens og kan vi stole på, at ’den’ nu også er ’fodret’ med den rette data?  

Formålet med forløbet er, at eleverne kan sætte ord på muligheder og udfordringer i forhold til brugen af kunstig intelligens.