I skyggen af 1. verdenskrig

Sted

Forstadsmuseet
Horsedammen 50
2605
Brøndby

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Tag klassen med på Vestvolden i Brøndby og lær om Danmark under 1. Verdenskrig i autentiske rammer!

Under forløbet kommer eleverne til at samarbejde, udforske og være nysgerrige sammen. For hvordan var det at leve som soldat på Vestvolden? Og hvilke spor findes der stadig fra dengang på volden?

Eleverne starter med at komme en tur rundt på Vestvolden og se hemmelige steder! Her skal vi undersøge, udforske og finde ud af hvad de forskellige steder har været brugt til. Ved at kigge på gamle arkivfotos får eleverne en idé om hvordan Vestvolden så ud for 100 år siden, præcis der hvor vi er.

Til sidst ender vi i et, ellers utilgængeligt, Fredskrudtsmagasin. Her skal eleverne samarbejde om at skabe fysiske og historiske breve og løse opgaver på vegne af personer der havde tilknytning til Vestvolden under 1. verdenskrig. Der skal blandt andet skrives soldaterdagbog, avisartikler og kærestebreve. Til slut fremlægger eleverne deres opgaver for hinanden og for klassen.
Gennem opgaveløsningen og ved at skulle leve sig ind i og samarbejde om at udføre opgaver lærer eleverne om 1. verdenskrig på det helt nære niveau.