Haven i havet - et fællesfagligt naturfagsforløb

Sted

Kalvebod Bølge, ud for Marriott Hotel. Vi mødes ved container 7, lige ved siden af Kajakhotellet.
1560
København

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Haven i havet er et skoleforløb om regenerativ havdyrkning, der er målrettet udskolingen og den fællesfaglige naturfagsprøve.
Klassetrin
Bydel

Forløbet er bygget op omkring et besøg på Bølgemarken, men vi anbefaler, at man arbejder videre med emnet efterfølgende i en elevstyret projektperiode eller ved en eller flere lærestyrede lektioner. Booker man forløbet modtager læreren baggrundsviden samt ideer til det videre arbejde.

Forløbets tema er regenerativ fødevareproduktion i havet. Eleverne bliver havbønder for en dag og stifter bekendtskab med arbejdet i en havhave, hvor der dyrkes blåmuslinger, østers og tang. Under besøget skal eleverne undersøge hvordan en havhave kan producere sund mad til mennesker uden at sætte et negativt aftryk på planeten. Med naturvidenskabelige metoder arbejder eleverne med at forstå afgrøderne og det miljø de vokser i og får dermed indsigt i en bæredygtig fødevareproduktion der kan bidrage positivt til løsningen på tre af tidens store kriser; fødevarekrisen, biodiversitetskrisen og klimakrisen.

Emner: Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget, regenerativ havdyrkning, muslinger, tang, abiotiske faktorer.

Varighed: 2,5-3 timer alt efter aftale.

Praktisk: Forløbet finder sted på Kalvebod Bølge, ud for Marriott Hotel. Vi mødes ved container 7, lige ved siden af Kajakhotellet. Der kan være koldt og blæsende, så husk varmt og praktisk tøj, der godt kan tåle at blive beskidt. Der vil være smagsprøver undervejs, men husk alligevel madpakker, særligt hvis forløbet strækker sig over frokost.

Der undervises i “Haven i havet” 10 steder i landet, så eleverne bliver en del af en landsdækkende bevægelse af havbønder, der er bannerførere for den blå-grønne omstilling af vores fødevaresystem.