Hatebusters

Sted

Crossing Borders /Union
Nørre Allé 7
2200
København N

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Et undervisningsforløb hvor vi berører konsekvenserne af diskrimination og intolerance, samt hvordan det påvirker vores demokrati og fællesskaber.
Klassetrin
Bydel

På Hatebusters forløbet får eleverne redskaber til at bekæmpe diskrimination og intolerance - både i deres egen lokale kontekst og på et globalt plan, og samtidig fremme deres mod til at sige fra overfor adfærd der bidrager til dette.  

 

Forløbets indhold og formål:

Med gruppearbejde og diverse øvelser vil vi skabe et trygt læringsmiljø, hvor eleverne kan dele deres ærlige mening, føle sig lyttet til, og vokse som engagerede medborgere der er med til at skabe en mere rummelig og fredelig verden. 

Crossing Borders er bygget på ønsket om dialog og forståelse på trods af og i kraft af vores forskelligheder, og vi vil i forløbet hjælpe eleverne til at blive opmærksomme på egne privilegier, samt fordelene ved diversitet og forskellighed i vores samfund. Da vores team af workshopfacilitatorer er internationalt og mangfoldigt, vil eleverne allerede i starten af forløbet møde mennesker med vidt forskellige baggrunde og historier. Det i sig selv, vil bidrage til at udfordre nogen af de små eller store fordomme som eleverne måtte have.  

I forløbet vil vi guide eleverne til selv at komme med løsningsforslag og bidrage med deres egne idéer til at skabe et mere tolerant samfund. Vi vil således hjælpe eleverne til at reflektere over hvordan de selv bidrager til fællesskabet og hvorfor deres –og andres stemme er vigtig.

Workshoppen foregår på engelsk, men med mulighed for oversættelse til dansk undervejs. 

Varighed:

Forløbet har som udgangspunkt en varighed på 5 eller 10 timer, og kan fordeles på 1 eller 2 dage. På denne måde har elever og lærere mulighed for at reflektere over workshoppens indhold og inkorporere den nye viden i deres daglige undervisning over en længere periode.  Men vi er fleksible, således at forløbet passerbest muligt ind i jeres skema. 

 

Forløbet kan afholdes hos jer på skolen, eller hos os på Nørrebro.

Vi glæder os til at møde jer og jeres elever!