Gys og Gru

Sted

Ejbybunkeren - Skoletjenesten Københavns Befæstning
Jyllingevej 303
2610
Rødovre

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Uhyggen breder sig, når vi bevæger os ind i den mørke Ejbybunker. Forløbet er både for modige og mindre modige børn.

Forløbet henvender sig til dig, der sammen med din klasse skal arbejde med genrekendskab i dansk. Derudover får eleverne viden om Ejbybunkerens og Vestvoldens historie - altså både om Den Kolde Krig og 1. verdenskrig. Under "Lærervejledning + før og efteropgaver" kan du finde det materiale, som vi forventer at du som lærer har orienteret dig i inden forløbet.

Eleverne bliver introduceret til de to steder og skal bruge Ejbybunkerens rum aktivt til at finde inspiration til deres gyserhistorier. Der er fokus på fakta og fiktion, samt det at påbegynde arbejdet med en god historie, som man kan betegne som "en rigtig gyser".
Forløbet kobler de autentiske rammer sammen med elevernes fantasi og genrekendskab.

Eleverne skal arbejde i mindre grupper og vi skal høre elevernes spændende, sjove og uhyggelige ideer og eleverne skal bl.a. forklare hvad der betegner en god gyserhistorie. 
Vi skal høre hvor mange kreative ideer, som kan komme ud af det samme udgangspunkt.
(Dette foregår til sidst ved en fremlæggelse, hvor eleverne deler deres ideer med klassekammeraterne).

Forløbet tager afsæt i "The Teaching Learning Cycle", så det vil være en fordel at I har arbejdet med vores før-opgaver inden besøget.
Du kan læse mere om "The Teaching Learning Cycle", samt dens sammenhæng med forløbet, i vedhæftningen herunder.
Desuden kan du finde vores lærervejledning, før- og efteropgaver, samt "en introduktion til gysergenren og dens stilistiske træk" her.

Praktisk

Specialklasser er selvfølgelig også meget velkomne - skriv gerne i kommentarfeltet, hvis der er noget der er noget vi skal være opmærksomme på.

Har du svært ved at finde vej? Nedenfor finder du en guide, der kan hjælpe dig med at finde til Ejbybunkeren. 

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Periode, hvor forløbet udbydes
Forløbet kan bookes januar-marts og august-primo november.

I uge 43 og 44 pynter vi bunkeren op og afvikler en helt særlig Halloween-udgave af Gys & Gru. Hvis du synes din klasse skal have mulighed for at deltage i denne helt særlige udgave af undervisningstilbuddet, skal du blot booke som normalvis og det er efter først-til-mølle princippet.