En rejse fra korn til brød
Sted
Flok Kantine (Flere Fugle) Biblioteket NV
Rentemestervej 76
2400
København NV
Pris
Gratis for københavnske folkeskoler
Dato & TID
Klassetrin
Emner
Bydel
Vi skal arbejde med surdej (mikroorganismer, lactobakterier, vilde gærceller), fermentering, bagning af brød med surdej. Vi skal også arbejde med korn og male mel på en stenkværn som eleverne får en prøve med hjem af.
Vi kommer omkring madspild og at bruge gammelt brød til fx rasp, croutoner til suppe osv.
Eleverne får surdej og opskrift med hjem som de kan pleje og bage med selv.
Vi kommer også til at arbejde med sundhed, kultur, samfundsforhold og brødets historie og arbejder med opskrifter fra forskellige egne af verden. Vi vil arbejde med bageminder, som et format til at udvide det sansemæssige aspekt ved håndværket, men også for at skabe et fælles rum af genkendelighed. Det er det brød kan.