Dyrk, undersøg og spis insekter

Pris

7.100,00 kr.

Dato & TID

Det er nemt at dyrke spiselige insekter i klassen og tilberede dem i madkundskab. Samtidig lærer eleverne en masse om insekter, klima og bæredygtighed.
Bydel

Forløbet er et 3-ugers jord-til-bord forløb med spiselige insekter, hvor eleverne dyrker deres egne melorme over nogle uger og hvor de undervejs i processen kan undersøge insekternes livscyklus, kendetegn samt klima- og ressourceaftryk og sammenligne dem med de dyr, vi plejer at spise. Til sidst afliver og tilbereder eleverne insekterne i madkundskab, hvor de tester dem som køderstatning. Undervejs vender eleverne sig til at passe insekterne og langt de fleste smager på maden til sidst og kan lide det. 

Forløbet tager mellem 6-10 lektioner over 2-4 uger. 

Workshop uge 1:
Eleverne undersøger melormes livscyklus og fysiologi som forudsætning for klimaaftryk og dyrkning. Efter workshoppen passer eleverne insekterne (larver, pupper, biller og æg) i 3 uger.

Workshop uge 2:
Valgfri workshop, hvor du kan vælge mellem flere af vores aktiviteter. De fleste vælger at lave forsøg med vekselvarme. Her undersøges hvordan melorme reagerer på forskellige temperaturer og hvad det betyder for deres forbrug af foder og dermed deres forbrug af areal og vand (til at dyrke foder). Man kan også undersøge melormenes væskebehov, kigge på insekter i lup eller teste deres efterladenskaber som gødning. 

Workshop uge 3:

Eleverne går i køkkenet og tilbereder små retter med melorme og fårekyllinger for at teste insekter som køderstatning. Insekter har den samme smags- og næringsprofil som kød, men meget lavere klimaaftryk.