Børn på flugt fra klimaforandringer

Pris

Gratis for københavnske folkeskoler

Dato & TID

Få indsigt i, hvordan klimaforandringer tvinger børn og unge på flugt gennem cases, førstehåndsberetninger, interaktive øvelser og audiovisuelt materiale.
Klassetrin
Bydel

I dette undervisningsforløb vil eleverne blive undervist i, hvordan klimaforandringerne forårsager store naturkatastrofer, som tvinger børn og unge verden over til at flygte fra deres hjem. Eleverne vil desuden blive introduceret til flygtningebegrebet i historisk og politisk kontekst samt få en status på den nuværende globale flygtningesituation. På den baggrund vil de blive præsenteret for problematikken omkring klimarelateret migration og hvordan disse mennesker falder uden for FNs flygtningekonvention.  

Undervisningsforløbet består af en kombination af undervisning, audiovisuelt materiale, interaktive øvelser og førstehåndsberetninger fra unge flygtninge. Eleverne vil blive præsenteret for konkrete cases, hvor børn er flygtet pga. klimaforandringer og øvelser, hvor de selv skal reflektere over forskellige scenarier. En kombination, der giver eleverne unik indsigt i og forståelse for klimaforandringerne konsekvenser for de helt almindelige børn og unge, der tvinges på flugt.

Vi afslutter forløbet med at åbne for en dialog omkring, hvilke muligheder eleverne selv har for at gøre en forskel og leve mere klimavenligt. Vi ønsker at bekæmpe følelsen af apati og magtesløshed og derimod inspirere dem til at yde en positiv indsats som aktive borgere.