Tjajkovskij På Tværs
Nøddeknækkeren og Musedronningen
Tjajkovskij på Tværs foregår både på jeres skole og på Det Lille Teater. Forløbet består af: 1) en online infomøde for deltagende lærere den 10. oktober 2022 kl. 15-16, 2) et besøg á 2 lektioner på skolen fra teatrets formidler der sammen med en musiker introducerer klassen for Tjajkovskijs klassiske musik, forestillingens - Nøddeknækkeren og Musedronningen - lydunivers (Tjajkovskijs musik fortolket) og eventyret der lægger til grund for hele historien, 3) et besøg á 3 lektioner på teatret, hvor klassen ser forestillingen, 4) og til slut eget arbejde med forestillingen på skolen (3-4 lektioner), der afslutter i en visning for en eller flere andre klasser på skolen (2 lektioner). Igennem forløbet lærer eleverne at lytte, mærke og omsætte deres oplevelser til egne kunstneriske udtryk, som kan vises til andre elever på skolen. Til visningen kommer teatrets formidler ud og deltager, og uddeler diplomer til klassens elever, hvor de tildeles titlen som "Det Lille Teaters kulturambassadører". Et forløb der udover at åbne den klassiske musik for børnene, også bidrager til styrket selvforståelse og evne til at fortælle og formidle oplevelser på kreativ vis. Forløbet varer samlet 11-12 timer alt inkl. Datoer aftales i samarbejde med teatret, men vil løbe fra november-december 2022, med en afsluttende online evaluering i den 16. januar 2023 (tid kommer), samt det nævnte infomøde den 17. oktober 2022. Forløb uddeles efter først til mølle princip. Man må gerne bestille flere forløb pr. skole. Tilbuddet kan ikke benyttes af privat skoler og skoler udenfor Københavns Kommune.

Mandag 17. oktober 2022 til Fredag 13. januar 2023
Det Lille Teater
Lavendelstræde 5-7
København
Med Tjajkovskij på Tværs binder vi bro mellem børn og den klassiske musik af Tjajkovskij. Igennem teaterforestillingen Nøddeknækkeren og Musedronningen, skal børnene møde og hacke den klassiske musik.