Salaam filmfestival viser Tsumu – hvor går du hen med dine drømme i Cinemateket
Still fra filmen "Tsumu - hvor går du hen med dine drømme"
Salaam filmfestival besøger Cinemateket og viser den stærke dokumentarfilm Tsumu – hvor går du hen med dine drømme om 19-årige Lars, der sammen med vennerne Eino og Thomas udgør et lille queer-fællesskab i den østgrønlandske landsby Tasiilaq. Eino drømmer om, at han selv og andre unge i Tasiilaq bliver bedre til at tale om deres virkelighed. Derfor har han dannet en teatergruppe i den østgrønlandske by, der er kendt for en alt for høj selvmordsrate, seksuelt misbrug af børn, alkoholmisbrug og omsorgssvigt. Vi hører om de unges tanker: Skal de blive eller rejse ud og få en uddannelse? De elsker Tasiilaq og deres familier, men drømmer også om noget større – om alt det, der ikke er mulighed for i Tasiilaq. Salaams oplægsholder fortæller om den særlige kultur, der findes i Østgrønland. Om de mange sociale problemer, men også om det håb, der findes i de unge generationer. Hvad kan ændre på den triste selvmordsstatistik, druk og misbrug? Hvordan er det at forlade sin familie for at få en ungdomsuddannelse?

Torsdag 17. november 2022
Cinemateket
Gothersgade 55
København K
Med film og oplæg inviterer Salaam Filmfestival din klasse og dig ind i biografen til en personlig samtale om filmens temaer. Det koster kun 20 kr. pr. person.