Salaam filmfestival viser Præsidenten i Cinemateket
Still fra filmen "Præsidenten"
Salaam filmfestival besøger Cinemateket og viser dokumentarfilmen Præsidenten. Et militærkup i 2017 tvang Zimbabwes korrupte præsident Mugabe til at træde tilbage. Men hans efterfølger, Mnangagwa, har ikke bedre hensigter for landets velfærd. Folkets håb er derfor rivalen Nelson Chamisa, som denne dokumentar følger gennem tiden før, under og efter præsidentvalget i 2018. Selvom Chamisa har folkets støtte, bruger styret alle kneb for at undgå at afgive magten. Vores oplægsholder fortæller om situationen i Zimbabwe, og stiller spørgsmålet om, hvordan man kan bekæmpe magthavere, som Mnangagwa, der ikke står tilbage for vold og valgmanipulation? Det bliver en diskussion om demokrati, korruption og kampen for frihed i Zimbabwe og andre steder i verden.

Torsdag 24. november 2022
Cinemateket
Gothersgade 55
København K
Med film og oplæg inviterer Salaam Filmfestival din klasse og dig ind i biografen til en personlig samtale om filmens temaer. Det koster kun 20 kr. pr. person.