Salaam filmfestival viser Oleg og krigen i Cinemateket
Still fra filmen "Oleg og krigen"
Salaam filmfestival besøger Cinemateket, hvor vi viser Oleg og krigen, som er en børneversion af den prisvindende dokumentarfilm The Distant Barking of Dogs om 10-årige Oleg, der bor i Ukraine sammen med sin bedstemor. Oleg leger ofte med sin yngre fætter Yarik og ældre nabo Kostya. Børnene finder glæde ved hverdagens eventyr. De er ikke klar over, at deres legepladser er anderledes end andre børns. De leger i forladte soldaterlagre, hvor miner, våben og kugler er spredt ud over gulvet. Filmen er optaget før Rusland invaderede Ukraine, men mens der var krig i det østlige Ukraine, hvor Oleg bor. Salaams oplægsholder fortæller om baggrunden for krigen i Ukraine. Hvorfor har Rusland invaderet? Hvad betyder det for børnene i landet? Hvorfor kommer ukrainske børn med deres mødre til Danmark som flygtninge? Og hvad er det for oplevelser, de har haft på vejen hertil?

Torsdag 24. november 2022
Cinemateket
Gothersgade 55
København K
Med film og oplæg inviterer Salaam Filmfestival din klasse og dig ind i biografen til en personlig samtale om filmens temaer. Det koster kun 20 kr. pr. person.