Salaam filmfestival viser Moosa Lane i Cinemateket
Still fra filmen "Moosa Lane"
Salaam filmfestival besøger Cinemateket og viser den rørende dokumentarfilm Moosa Lane om instruktøren Anita Marthal Hopland rejser ned for at besøge sin pakistanske familie i Moosa Lane i gennem 15 år. Vi er helt tæt på kusinen, der som den første får en universitetsuddannelse, men alligevel skal giftes og være husmor, og på fætteren, der efter mange års forsøg endelig får visum og kan besøge sin familie i Danmark. Det er en dokumentar om mentale og geografiske afstande og alt det, der alligevel binder os sammen. Anita Mathal Hopland holder selv oplæg til filmen. Hun vil tale om, hvordan det er at vokse op i Sydhavnen i København, hvor der er børn fra hele verden. Om hvor svært det er, at familien ikke må komme på besøg i Danmark, når hun selv kan tage til Pakistan. Og også om det berigende i at have to kulturer.

Fredag 18. november 2022
Cinemateket
Gothersgade 55
København K
Med film og oplæg inviterer Salaam Filmfestival din klasse og dig ind i biografen til en personlig samtale om filmens temaer. Det koster kun 20 kr. pr. person.