Salaam filmfestival viser Memory Box i Cinemateket
Still fra filmen "Memory Box"
Salaam filmfestival besøger Cinemateket og viser den medrivende og stærke spillefilm Memory box om fortielser i forholdet mellem den 15-årige Alex og sin Mor Maia, der sammen bor i Montreal. Juleaften modtager Maia en æske med dagbøger, bånd og billeder, som hun havde givet til sin bedste veninde, da hun forlod Libanon. Hun vil ikke åbne den, men Alex, som undrer sig over morens reaktion, begynder i smug at udforske kassens indhold med minder fra morens problemfyldte ungdomsår i 1980’ernes borgerkrigshærgede Beirut. Salaams oplægsholder taler med eleverne om fortidens og nutidens Libanon. Om den blodige historie, men også om, hvad det gør ved en familie, når man prøver at holde forhistorien hemmelig. Bedstemoren i familien holder hårdt på hemmeligheden, men hvad gør det ved forholdet mellem generationerne?

Onsdag 23. november 2022
Cinemateket
Gothersgade 55
København K
Med film og oplæg inviterer Salaam Filmfestival din klasse og dig ind i biografen til en personlig samtale om filmens temaer. Det koster kun 20 kr. pr. person.