Salaam filmfestival viser Fremmede i Karl Oves Paradis i Cinemateket
Still fra filmen "Fremmede i Karl Oves Paradis"
Salaam filmfestival besøger Cinemateket og viser den varme og rørende dokumentarfilm Fremmede i Karl Oves Paradis, hvor vi følger en række drenge, som kommer til Ærø og bor på de to børnecentre for uledsagede flygtningebørn ved åbningen af dem i 2014-2015. Selvom nogle ærøboere er usikre i starten, bliver flygtningedrengene taget godt imod og inviteret ind i de lokales hjem og hjerter. Vi er med dem, imens de venter på afgørelsen på deres asylsager, gennem medgang og modgang på den lille ø i verdenshavet. Da børnecentrene lukkes igen i 2017, og drengene skal flytte til andre steder i Danmark, bliver det tydeligere end nogensinde, at de er en del af Ærø. Hvordan er det for et barn at flygte til et fremmed land helt alene? Hvordan finder man sig til rette i et nyt liv, efter det gamle er taget fra én? Hvorfor får nogle flygtninge asyl, mens andre ikke gør? Hvorfor måtte centrene på Ærø lukke? Salaams oplægsholder taler med eleverne om flugt og asylsystemet i Danmark.

Tirsdag 22. november 2022
Cinemateket
Gothersgade 55
København K
Med film og oplæg inviterer Salaam Filmfestival din klasse og dig ind i biografen til en personlig samtale om filmens temaer. Det koster kun 20 kr. pr. person.