Salaam filmfestival viser Flugten over grænsen i Cinemateket
Still fra filmen "Flugten over grænsen"
Salaam filmfestival besøger Cinemateket og viser den rørende spillefilm Flugten over grænsen om fire børn, der må flygte over grænsen fra Norge til Sverige under 2. verdenskrig. Lige inden julen 1943 bliver Gerda og Ottos forældre anholdt. Børnene er kun 10 og 12 år gamle, men alligevel får de en stor opgave af deres far. På vej ud ad døren siger han: ’Husk, at julegaverne er i kælderen, og at I skal tage dem med til tante Vigdis’. Julegaverne viser sig at være to jødiske børn, Sarah og Daniel, hvis forældre er blevet taget af nazisterne. Sammen tager de fire børn på en nervepirende og intens flugt gennem det sneklædte norske landskab for at nå hen til Tante Vigdis, der bor lige ved siden af grænsen til Sverige. Vores oplægsholder taler med eleverne om, hvad nazisme er og om jødeforfølgelserne i Tyskland og de lande, der var besat af Tyskland, under nazismen. Oplægsholderen taler også om, hvorvidt, der findes antisemitisme i dag. Og om, at der stadig er børn, der er på flugt alene uden deres forældre.

Onsdag 23. november 2022
Cinemateket
Gothersgade 55
København K
Med film og oplæg inviterer Salaam Filmfestival din klasse og dig ind i biografen til en personlig samtale om filmens temaer. Det koster kun 20 kr. pr. person.