Salaam filmfestival viser Belfast i Cinemateket
Still fra filmen "Belfast"
Salaam filmfestival besøger Cinemateket og viser den oscarvindende spillefilm Belfast om konflikten i NordIrland mellem katolikker og protestanter. Vi er i Belfast i 1960’erne. Buddy lever trygt med sin mor, storebror og far, der arbejder i England og kun er hjemme en gang imellem. Buddy kender alle i kvarteret og bedsteforældrene bor lige om hjørnet. Men idyllen krakelerer, da protestanter overfalder katolikkerne i Buddys gade. Salaams oplægsholder fortæller om konflikten i Nordirland. Hvorfor kan katolikker og protestanter ikke enes? Hvorfor har Brexit fået konflikten til at blusse op igen? Buddys far bliver truet, fordi han ikke vil blande sig i konflikten – hvorfor må han ikke være neutral?

Onsdag 16. november 2022
Cinemateket
Gothersgade 55
København K
Med film og oplæg inviterer Salaam Filmfestival din klasse og dig ind i biografen til en personlig samtale om filmens temaer. Det koster kun 20 kr. pr. person.