Salaam filmfestival viser Drøm videre i Cinemateket
Still fra filmen "Drøm videre"
Salaam filmfestival besøger Cinemateket og viser den fandenivoldsk coming of age spillefilm Drøm videre om Mirja og sin splittelse mellem veninderne, der drømmer om at stikke af til Sydamerika og den virkelighed, der trænger sig stadig mere på med sin syge mor. Da Mirja kommer ud af fængslet, er hun fast besluttet på, at hun ikke vil tilbage. Hun er nødt til at tage sig af sin syge mor og sin lillesøster. Men i friheden og forstaden venter også de gamle veninder, som vil røve en guldsmed og stikke af til Sydamerika. Mirja fortæller ikke veninderne, at hun har taget et rengøringsjob på et hotel, men lader som om hun også drømmer om Sydamerika. Salaams oplægsholder har selv erfaring med at bo i forstæderne og vil tale med eleverne om, hvordan den sociale kontrol fungerer. Er det svært at skille sig ud fra de andre unge? Og hvad drømmer man om? Ønsker man at komme væk, eller er der et sammenhold og nogle venskaber, som man ikke vil undvære?

Tirsdag 15. november 2022
Cinemateket
Gothersgade 55
København K
Med film og oplæg inviterer Salaam Filmfestival din klasse og dig ind i biografen til en personlig samtale om filmens temaer. Det koster kun 20 kr. pr. person.