Opera på Skoleskemaet - Opfør Drot og Marsk
Opera på skoleskemaet er et forestillingsprojekt på skolen med udgangspunkt i det digitale undervisningsmateriale ”Syng opera” henvendt til eleverne på mellemtrinnet. I Opera på skoleskemaet lærer I om kunstarten opera og at synge sange og spille skuespil på en scene eller i en sal på skolen. Materialet er bygget op til at løbe over fire dobbeltlektioner: 1. Mærk dramaet – oplevelse, forforståelse og drama/sangøvelser 2. Spil opera – viden om opera, lær sange/replikker og introduktion til Drot og Marsk 3. Skab selv scener – ideudvikling, brug af viden, drama og fortælling 4. Opfør jeres opera - sceneforståelse, formidling og præsentation Det digitale materiale rummer lærervejledninger, fællesfaglige mål, sangøvelser, dramaøvelser, lydfiler med musik og vejledninger til iscenesættelse. Hele forløbet og forestillingen kan afvikles fra det digitale materiale og kræver ingen forkundskaber – I skal blot ud på gulvet og i gang med at synge og lave drama! Det digitale materiale ”Syng opera” udgives i november 2022. Se desuden færdigheds- og vidensmål for faget musik på Forstå.dk. For yderligere beskrivelse af forløbet - skriv til kglplus@kglteater.dk. Bliv klædt grundigt på til at lave Drot og Marsk sammen med dine elever. På endagskurset vil lærere og pædagoger bliver ført igennem et omfattende digitalt materiale og gennem praktiske øvelser med teatrets kunstnere får I et godt udgangspunkt til at kunne lave Drot og Marsk med eleverne på skolen.

Onsdag 11. januar 2023
Operaen
Ekvipagemestervej 10
Købehavn K
Opera på Skoleskemaet er et forestillingsprojekt, hvor I som klasse lærer at opsætte jeres helt egen forestilling. Luk dine elever ind i operaens verden med dette spændende projekt!