ONLINE - Digital dannelse for mellemtrinnet
Still fra Pølseelgen ark
TILBYDES ONLINE: Vi arbejder med kreative processer, som skal understøtte en undersøgende og reflekteret brug af de sociale medier. Vi vil her fortsat støtte elevernes digitale dannelse, interkulturelle kompetencer og sociale engagement. Det sker igennem leg og ved at vise to film ”Pølseelgens ark” (10 minutter) og ”Nightshift” (7 minutter). Filmene portrætterer sunde fællesskaber, og lægger vægt på vigtigheden om at kunne indgå kompromisser og gøre noget godt for den næste. Det er vigtig for os, at eleverne får et indblik i, hvordan man bevarer og skaber gode fælleskaber online. Vi inviterer børnene til refleksion over deres brug af sociale medier ved at indgå i dialog med dem. Vi vil snakke om hvor vigtig det er at have en god tone i det man skriver og at overvege hvad man poster, og de konsekvenser de ikke gennemtænkte beslutninger kan føre til. Vi vil komme ind på hvad misinformation og manipulation er. Vi vil understrege vigtigheden om at være kritisk over for hvad man bliver eksponeret til. Udover de refleksive øvelser og samtaler udstyrer vi lærere og elever med en tegnet model for omtanke, som de kan have med sig i tasken, klassen og livet efterfølgende.

Onsdag 10. februar 2021 til Fredag 31. december 2021
Aktiviteten finder sted på skolen
Onlineundervisning - Varighed: 2 timer - BOOK på 32118288 eller skriv til skole@salaam.dk