Kulturarvens skatte
Det Kgl. Bibliotek er fyldt med skatte fra vores fælles kulturarv. I århundreder har biblioteket indsamlet alt om og fra Danmark – samt en hel del fra resten af verden. Derfor er samlingen i dag en af verdens største. I dette undervisningsforløb oplever, udforsker og fortolker eleverne det vigtigste og mest værdifulde fra bibliotekets samlinger. Vi besøger udstillingen Skatte, hvor hovedværker og højdepunkter fra dansk kulturarv er udstillet. Her opleves alt fra H.C. Andersens papirklip og håndskrevne eventyr, Tycho Brahes observationer af stjernehimmelen, en original Tintin-tegning, Saxos egen kladde til sin Danmarkshistorie og meget, meget mere. Vi sætter vi fokus på udstillingens værker og skaberne bag værkerne, deres historie og den betydning, de har for Danmark og dig og mig, nu og i fremtiden. Dialog, samarbejde, undersøgelse og elevernes egen fortolkning af de historiske skatte er undervisningsforløbets fundament. Eleverne vil sammen med en underviser fra Biblioteket opleve udstillingen og i grupper undersøge udvalgte værker i udstillingen. Efterfølgende skal eleverne skabe miniuniverser, der fortolker et værk fra udstillingen. Miniuniverserne bygger eleverne med miniature figurer og bagefter videreformidle de deres arbejde til deres klassekammerater. Undervisningsforløbet starter ude på skolen med et materiale, hvor I som klasse selv forbereder jer på besøget. Derefter fortsætter undervisningen i Den Sorte Diamant og foregår dels i udstillingen Skatte dels i bibliotekets undervisningssal Galejsalen. Efter besøget har I mulighed for at fortsætte arbejdet hjemme på skolen med et materiale, der samler op og bygger videre på indtrykkene fra biblioteket og temaet kulturarv. Undervisningsforløbet er under udvikling og udbydes fra fra 4. oktober 2021.

Mandag 4. oktober 2021 til Torsdag 30. juni 2022
Det Kgl. Bibliotek
Søren Kierkegaards Plads 1
København K
I dette undervisningsforløb oplever, udforsker og fortolker eleverne det vigtigste og mest værdifulde fra bibliotekets samlinger. Vi besøger udstillingen Skatte i Det Kgl. Bibliotek.