Kameraet og os
For første gang i Danmark åbner en permanent udstilling om fotografiets historie. Kameraet og os præsenterer et udvalg af værker fra Det Kgl. Biblioteks fotosamlinger, der rummer flere millioner billeder. Temaet er mennesket som motiv, og udstillingen spørger til, hvad fotografiet gør ved vores opfattelse af os selv og vores forestillinger om hinanden.  I undervisningsforløbet fortælles historien om fotografiet med afsæt i forskellige former for fotografi. Vi starter med de første dyrebare portrætter skabt på forsølvede metalplader og følger den fotografiske udvikling til nutidens digitale billedstrøm. Fotografierne i undervisningsforløbet har alle det til fælles, at de præger nutidens visuelle kultur, som eleverne møder og forholder sig til hver dag. I undervisningsforløbet besøger eleverne udstillingen og arbejder bl.a. med fotografiske genrer som portrættet, identitetsfotografiet, dokumentarisme, celebrity fotografiet, modefotografiet og kunstfotografi. Vi ser nærmere på emner som iscenesættelse og det evigt aktuelle spørgsmål til fotografiet, om det afspejler virkeligheden og hvad vi egentlig ser. Undervisningsforløbet består af aktiviteter og dialog, som aktiverer elevernes undren og læring og skaber refleksion om elevernes egen brug af det fotografiske medie. I undervisningsforløbet fokuseres på de fortællinger, som fotografierne rummer og deres relevans for elevernes livsverden. Undervisningsforløbet er under udvikling og udbydes fra februar 2022.

Tirsdag 1. februar 2022 til Torsdag 30. juni 2022
Det Kgl. Bibliotek
Søren Kierkegaards Plads 1
København K
I undervisningsforløbet fortælles historien om fotografiet med afsæt i forskellige former for fotografi. Vi besøger udstillingen Kameraet og os og arbejder med fotografi og identitet.