Jordforbindelser
Jordforbindelser, elever, landbrug, omvisning, billedkunst
Arrangør:Fagligt Center
Et tværfagligt forløb, der tager udgangspunkt i udstillingen 'Jordforbindelser. Dansk maleri 1780-1920 og det antropocæne landskab' på Den Hirschsprungske Samling. Med kunsten som indgangsvinkel taler vi om menneskets påvirkning af naturen i et historisk og nutidigt perspektiv. Vi kommer både til at se på nationalromantiske landskaber fra guldalderen, realistiske landskabsbilleder fra det moderne gennembrud og på helt nye værker skabt af samtidskunstnerne Camilla Berner og Rune Bosse. Undervejs ser vi på flere naturvidenskabelige genstande knyttet til geografi, geologi og landbrugsudvikling og taler om periodens voksende industrialisering og forandringen i det danske landbrug.

Tirsdag 5. februar 2019 til Fredag 26. april 2019
Den Hirschsprungske Samling
Stockholmsgade
København Ø
Et tværfagligt forløb om forholdet mellem menneske, natur og kunst fra romantikken til i dag.