Jordforbindelse og madfornemmelse i bylandbruget Øens Have - Efterår
Jordforbindelse og madfornemmelse
Arrangør:Øens Have
Klassetrin:
Pris:
Gratis for københavnske folkeskoler
Praktiske informationer:
I Øens Have, som er det seneste bylandbrug fra folkene bag ØsterGro tagfarm, kan børn og unge komme på besøg og opleve Nordens største bylandbrug helt tæt på. Her får de et indblik i grøntsagsdyrkning og hønsehold – kombineret med madlavning af de selv samme råvarer, som de netop har set og høstet i marken. Et besøg i dette skønne, grønne, udendørs undervisningslokale kan hjælpe med at udvikle børn og unges forståelse for sammenhængen mellem natur, landbrug og by. Gennem undersøgende og sanselige aktiviteter kobler vi oplevelser i marken direkte til den mad, vi putter i munden. Vi snakker økologisk bæredygtig madlavning og giver et unikt indblik i bylandbrug og de fordele det bringer med sig. Eleverne får lov at komme i marken, og med i vores udendørs køkken, hvor vi i fællesskab tilbereder en fælles frokost over grill og bål. Med fingrene i jorden og hænderne i grøntsagsgryderne, lærer de om grøntsagernes vej fra jord til bord og fra bord til jord. De får forståelse for den mangfoldighed af liv, der omgiver os alle, hvis vi giver det plads i vores landskaber og i vores byer. Helt konkret tages der imod én skoleklasse pr. forløb. Klassen tilbringer, sammen med to lærere fra skolen og to undervisere herfra, 4 timer på Øens Have, som vi betragter som det perfekte læringsrum til at undervise i økosystemer. Alt efter klassetrin kommer vi bl.a. igennem plantens anatomi, naturens cirkulære kredsløb, CO2 og fotosyntese. Derudover laver vi forskellige smageøvelser under vores tilberedningen af en let jordnær frokost. Her kommer udendørs køkkenfærdigheder, køkkenteknikker, smag, madlavning og maddannelse i spil - bygget op omkring sæson råvarer, som vi også finder i marken. Vi anretter maden og dækker et indbydende bord med fokus på værtskab, fællesskab og bordskik. Eleverne lærer om økologi og planteliv, at tilberede et hjemmelavet og smagfuldt måltid fra bunden og at formidle processerne. Dagen rundes af med at nyde frokosten i det fri eller i et af vores smukke håndbyggede yurt-telte efterfuldt af oprydning og en god snak om kompost og mulighed for hønsefodring. ØNSKER DU AT BOOKE FORLØBET? Send en mail til undervisningbylandbrug@gmail.com

Tidspunkt:

Mandag 8. august 2022 til Fredag 16. december 2022
Sted:
Øens Have
Refshalevej 157
1432
København K
I Øens Have kombineres økologisk bæredygtig madlavning med et unikt indblik i bylandbrug i Nordens største bylandbrug. Her skabes en forståelse for kredsløb, fra jord til bord og fra bord til jord.