Øjenvidner til epidemien
Københavns Museum
Fag: Historie
Forløbet strækker sig over to besøg af 2 timers varighed. Første besøg foregår på skolen, hvor vi gennem øvelser og dialog arbejder med elevernes oplevelse af Coronaepidemien. Andet besøg foregår på museet, hvor vi kommer helt tæt på datidens københavnere, der blev påvirket af epidemierne pest og kolera, der begge fik fatale konsekvenser for københavnerne og som ændrede byen for altid. Gennem mødet med datidens øjenvidner aktiveres elevernes egne oplevelser og erfaringer og vi arbejder på at styrke elevernes forståelse for dem selv som både medfortællere og medfortolkere af historien.

Mandag 16. august 2021 til Mandag 1. august 2022
Københavns Museum
Stormgade 18
København V
Med udgangspunkt i et udstillingsrum om pest og kolera udforsker eleverne gennem fortællinger og øvelser, hvilken betydning og konsekvenser tidligere epidemier har haft for København og københavnere.